2013. november 8., péntek

Bruno Mars Moonshine Jungle Tour - Beszámoló

Sziasztok! :)
Megszavaztátok, hogy legyen beszámoló, így az ígéretemhez hűen most itt vagyok. Kezdeném is...

A csütörtök délelőttöt átaludtam, majd amikor felkeltem elkezdtem készülődni, és délután 2-kor útnak indultam a szüleimmel Budapest felé. Nos, a családunkban nem mennek épp könnyen ezek az utazások, az amúgy nagyjából 2,5 óra utat ennek a duplájával tettük meg. Semmi gond nem volt addig, míg be nem értünk Budapestre, azután az én drága Apukám eltévedt a városban. Gratulálok apu! Szóval eltévedtünk, egy ideig céltalanul bolyongtunk és próbáltul beüzemelni a természetesen éppen most nem működő GPS-t. A hátsóülésen kis híján idegbajt kaptam, és ha ez nem lett volna elég, miután a GPS megadta magát és elindultunk, mit ad az Isten, felforrt a kocsiban a hűtővíz. Egyre jobb lett. Megálltunk, Anyu ideges volt, Apu a kocsit bütykölte és telefonálgatott, én meg hátul próbáltam nem elbőgni magam, vagy bátor és makacs lányhoz hűen, nem kiugrani a kocsiból és elindulni az Aréna felé. 
A probléma délután 6(!) órára megoldódott, fél 7-re pedig elértük a célunkat, a Papp László Budapest Sportarénát. Akkor végleg megnyugodtam, amikor az elsők között elfoglalhattam a helyem, másfél óra kellemes üldögélés várt rám, melynek során összeakadtam Király Viktorral is, szerencsétlen éppen előttem sétált el, én pedig alapból elég hiperaktív természetű vagyok, nemhogy egy Bruno Mars koncert előtt. 
Kellemesen üldögéltem 8 óráig, bámultam a kivetítőn az ismétlődő izgalmas reklámokat, kellőképpen szenvedtem és legalább minden fél percben megnéztem a telefonom. 
8 óra, a koncert kezdése. Az előzenekar, egy bizonyos "Mayer Hawthorne" volt. Felhívom a figyelmeteket arra, hogy az 'o' betű egy törött szívecske. Bevallom, még soha nem hallottam erről a pasasról, de érdekelt mit csinál, így hát kissé unatkozva, de végignéztem. Nem volt rossz, de számomra ez nem volt túl izgalmas, mivel rögtön az előadás után, miután eltűnt a neve a kivetítőről elfelejtettem, hogy kit is láttam. Szerencse, hogy rá van írva a neve a jegyemre!
Újabb várakozás, körülbelül fél óra, az este "wtf" pillanata az volt, amikor a kivetítőn időről-időre megjelent egy öreg bácsi, különböző helyzetekben, majd a villanyok lecsukódtak. Nem figyeltem többé, a mellettem beszélgető emberekre, a mögöttem dumcsizó angol lányokra, sem az előttem összebújó szerelmespárra. A színpad egy részét pálmafa mintás függönnyel takarták el, elindult a "Moonshine".
Nem túlzok, ha azt mondom, tátott szájjal bámultam a színpadot. Csupán a tudat, hogy én ott ülök, ahol, és látom Bruno Mars-t, kissé megdöbbentett.
Kerestem nektek a youtube-on videókat, mert mivel nekem ülőjegyem volt és a telefonom sem túl jól kamerázik, én elég pocsék felvételeket készítettem. 



A második szám, az én személyes kedvencem, a Natalie volt. Addigra már feloldódtam a kábulatból, és meghallottam ezt a dalt, nem bírtam tovább ülve maradni, és felugrottam. Akkor kezdtem a "hogyan veszítsem el a hangom néhány óra alatt" fedőnevű hadműveletbe, és ugrálva táncoltam és énekeltem. 


A harmadik dal a Treasure volt, nálam itt szabadult el a pokol, körülöttem már amúgy is mindenki állt, én sem fogtam vissza magam. 


Következett a Money It's What I Want és a Billionare, mondanom sem kell, hogy hogyan reagáltam az ismételten egyik kedvenc Bruno dalomra. 


Igazából, néhány dal kissé homályos számomra, a Show Me után, kissé összefolyva énekelt több dalt, melyekből a Marry You-t és az It Will Rain-t felismertem. Ezekről nem találtam felvételeket, de én felvettem őket, szóval most meg kell elégednetek az én csodálatos videóimmal. :D 


A Show Me-ről nem találtam, és nekem sincs felvételem, erről sajnos nem tudok semmit sem hozni. 
Már nem tudom, hogy mely dalok közt, de Bruno meglátott egy Michael Jackson pólós fiút az első sorokban, beszélgetni kezdett vele, majd elénekelte a Billie Jean-t. Számomra ez az egyik legmeghatározóbb pontja az estének, aki nem tudná, annak elmondom, hogy imádom Michael Jackson-t. Ha ez lehetséges, Bruno még jobban belopta magát a szívembe.


A Runaway Baby után a koncert egy lassabb fázisba ért, szerencsém volt élőben hallani a When I Was You Man-t, újabb nagy kedvencem, a Grenade-t és a Just The Way You Are-t. 
Én egyedül álltam, körülöttem mindenki jött valakivel. Elgondolkoztam azon, hogy mennyivel jobb lenne itt lenni valakivel. Előttem egy szerelmespár összebújva csókolózott, kínosan éreztem magam, és felötlött bennem, hogy legközelebb talán én is így fogok állni valakivel, és talán pont erre a számra részesülök ilyen kellemes élményben. Attól függetlenül, hogy egyedül voltam, nem panaszkodhatok, egyedül is hatalmasat buliztam. Legközelebb majd talán én is kézen fogva érkezek valakivel, aki majd átölel a Grenade közben. 
Bocsánat, pillanatnyi elkalandozás...
Szóval, videók, a Runaway Baby-ről, sajnos nem találtam.




A koncert utolsó két dala, a Locked Out Of Heaven volt, nem tudok túl sok újdonságot mondani, őrülten ugráltam, énekeltem és táncoltam. Majd eljött az utolsó dal, a Gorilla, melynek végén Bruno elkezdett vetkőzni. Először ledobta a mellényét, majd az ingét, és... az ing alatt volt egy atléta, amit sajnos nem vett le, viszont az amúgy is őrjöngő közönséget ezzel csak még jobban hergelte.



Miután vége lett a koncertnek és Bruno a kis csapatával lement a színpadról, szinte azonnal felcsukták a villanyt és az emberek elkezdtek kiözönleni. Döbbenten álltam a helyemen és bámultam a hirtelen kiürült színpadot, vártam valamire, vártam a Lazy Song-ra, hogy előreszaladjon a gitárjával és hallhassam, már szinte mindenki kiment, elhagytam a helyem és megálltam az ajtónál. Bruno nem jött, és talán ez az egyetlen ami nem tetszett. Annyira hallani akartam azt a dalt! 
Na, mindegy, majd legközelebb. :)
Kissé zavarosnak érzem ezt a bejegyzést, így a végére szeretném összefoglalni.
Életemben először jöttem el egy külföldi előadó koncertjére, egyedül voltam, senkit nem ismertem és az utam sem ment zökkenőmentesen, ezek ellenére viszont hatalmasat buliztam egyedül is, és hihetetlenül jól éreztem magam. Bruno végig CD minőségben énekelt, ha nem látom őt élőben, és nem hallom a sikításokat, akkor elképzelhető, hogy azt gondolom, a telefonomon épp az ő egyik dala szól. A látvány, a hangzás, minden tökéletes volt. Azt hiszem, egy végtelenül kedves és közvetlen előadó koncertjén voltam, akit ezáltal még jobban megszerettem. Nem bántam meg, hogy eljöttem, egyetlen percre sem unatkoztam és egyedül is jól éreztem magam. 
Ha legközelebb jön - elmondása szerint, ez volt az első, de nem az utolsó koncertje Budapesten - én ott leszek, és ha megtehetitek ti is menjetek el, nem fogjátok megbánni! :)

Nessa. xx 

11 megjegyzés:

  1. Mázlista vagy, engem a szüleim nem engedtek el évközben:) De egy osztálytársam ott volt, ma pedig visítva mesélte el nekünk élményeit, de ez kicsivel összeszedettebb volt, mint az... A vetkőzést részletesebben írta le, meg énekelt is hozzá, szóval biztos nagyon jó koncert volt:D Remélem jól érezted magad, megérdemled:)
    Puszi: Poppy

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Vagyis, nem év közben, hanem suliidőben:)
      Poppy again:)

      Törlés
    2. Ne hidd azt, hogy én nem szenvedtem azzal, hogy normálisan leírjam. :) Nagyon jó volt, majd legközelebb te is eljutsz! :)
      :*

      Törlés
  2. Olyan mázlista vagy! Én itt lakom BP-n és nem jutottam el a koncertre. A GRENADE- ről nincs felvételed? az a kedvenc dalom. Amúgy mikor értál haza kb? Az osztálytársam,aki nem mesélt semmit asszem 2 re de nem vagyok benne biztos.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azt hiszem, linkeltem videót a Grenade-ről, egybe van a When I Was Your Man-vel. :)
      Nem voltam iskolában se csütörtökön, se ma, és az egyik rokonunknál aludtunk, ma délután jöttem haza. :)

      Törlés
  3. Nagyon szerencsés vagy! Én szívesen elmentem volna veled! :) Csak, hogy megnyugodj átérzem a helyzetedet... Én egyedül mentem a TIU-ra.. Elég rossz volt látni, ahogy az a sok rajongó csapatokban rohangál és fotózkodik a mozi elött. Na de a lényeg, hogy megnéztem a filmet és te is élvezted a koncertet! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is egyedül mentem a This Is Us-ra, tudom mit érezhettél, velem is ez volt. :)

      Törlés
  4. örülök, hogy jól érezted magad!!!:)
    énis szivesen elmentem volna de én ma voltam tudod irtam egyszer, a nickelback koncerten!*-*
    nemrég lett vége.. most van 00:22!!:D *-* vagyis akkor tegnap volt..XD na mind1 bonyolukt ezXD
    de hallod.. hihetetlen volt!! én sirtam is mert régi számokat is játszottak amit a nővérem sokat énekel amikor kisebb voltam!!:) én sajnos nem àlltam fel tombolni mert ahol mi ültünk basszus senki nem áklt fel a nővéremet sehogy se birtam ràvenni egyedül meg nem.mertem!!:$ XD
    Chad(az énekes) idézem(ha jol értettem:D) : I fucking love you Budapest!!! ez orditotta a végén!!!*-* :))
    a következő amire szeretnék menni az a 1D koncert lenne!!!*-* jolnenne minnél elöbb!!:DD és arra mehetnénk együtt is hogy ne legyünk egyedül!!:DD :P

    -Ráhel!:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is örülök, hogy te jól érezted magad! :)
      Nekem nem voltak ilyen problémáim, sosem tudok ülve maradni egy koncerten, nem igazán érdekelt, hogy mennyire néznek hülyének. :D
      Én megyek 1D koncertre nyáron Londonba, oda is egyedül, illetve anyukámmal, de ő csak elkísér.

      Törlés
  5. Kedves Nessa!
    Én is elgondolkoztam azon, hogy menjek-e a koncertre, de végül úgy döntöttem, hogy nem veszek jegyet, hiszen nekem nem akkora kedvencem Bruno, hogy 3-4 száma miatt ott legyek egy 2 órás koncerten. Viszont örülök, hogy neked ekkora élmény volt és jól érezted magad.
    Megmondom őszintén én nem vagyok az az ugrálós, sikítva éneklős típus, de nyilván ennek is megvan a maga varázsa.
    A Pesti közlekedés pedig... Magam is lassan 10 éve élek itt, de néha még most is eltévedek amikor éjszaka megyek haza valahonnan. Ezt az arénát egyébként mi ufönak szoktuk nevezni az alakja miatt, de nem egyszerű közlekedni sem körülötte.
    xo, Gabby

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Drága Gabby! :)
      Én az a tipikus rajongó típus vagyok, nincs olyan koncert, amin nem tudnék ugrálni és visítozni. :D
      Ezt én/mi is szépen megtapasztaltuk most, de épségben odaértünk és haza is jutottunk. :)

      Törlés